Kända golfare

Alice Cooper live i SverigeGolf är en av de mest kändistäta sporterna. Visste du t.ex. att följande celebriteter spelar golf?

Alice Cooper

Henrik Stenson får ursäkta, det riktiga golfmonstret är Vincent Damon Furnier från Detroit, mer känd under artistnamnet Alice Cooper. Som många andra rockstjärnor har Cooper haft problem med spriten, och han hävdar att golf spelade en stor roll i att hjälpa honom bort från missbruket. Å andra sidan ersatte han, enligt egen utsago, helt enkelt, alkoholen med golf. Idag spelar han golf sex dagar i veckan, och har två i handikapp.

Alice Coopers självbiografi som gavs ut 2007 har undertiteln Golf Monster. Han arrangerar varje år sedan 1997 en kändisturnering där alla intäkter går till hans välgörenhetsstiftelse Solid Rock Foundation, som hjälper utsatta barn och ungdomar. Han har också synts i flera reklamfilmer för Calloway.

Victoria Bernadotte

Medlemmarna av det svenska kungshuset är intresserade av många olika sporter. Vår blivande drottning, kronprinsessan Victoria, spelar bl.a. golf. Hon är medlem i Ekerums golfklubb på Öland, och har ett handikapp på 54.

Även kronprinsessans make, prins Daniel, är medlem i ölandsklubben. Han är en betydligt bättre spelare, med ett handikapp på 3,9. Det återstår att se om någon av parets barn, prinsessan Estelle och prins Oscar, också kommer att plocka upp golfklubban.

Den frivillige golfaren

Lasse Åberg, som kanske bättre än någon annan har skildrat Sverige och svenskarna, med deras vanor och ovanor, drev kärleksfullt med golfen i filmen Den ofrivillige golfaren 1991. Faktum är dock att han själv är golfare. Han är medlem i Bro-Bålsta golfklubb, belägen strax söder om hans hemkommun Bålsta.

En känd replik från Den ofrivillige golfaren är ”Han hade bara två i handikapp”, men så bra är inte Åberg. Hans handikapp är 18,6.

Många f.d. idrottsproffs spelar idag golf. Några av dem är:

  • Olof Mellberg
  • Peter Forsberg
  • Thomas Ravelli
  • Isabelle Gulldén
  • Sanna och Jenny Kallur